Mobilitate urbană

Vrem să diminuăm timpul petrecut de către clujeni în trafic și să facem naveta zilnică către școală sau birou să devină mai eficientă, sigură și plăcută pentru fiecare dintre noi, și pentru mediul înconjurător.

Sprijinim măsuri care:

  • Ne arată cum putem petrece mai mult timp liber în cartiere.
  • Promovează mecanisme voluntare de renunțare la mașina personală, în favoarea altor mijloace de transport.
  • Ne ajută să înțelegem cum actualele condiții de trafic ne influențează decizia pentru un anumit mod de transport.

Pact pentru mobilitate

Am căutat să înțelegem cauzele din spatele congestiei actuale din trafic și ce acțiuni viitoare ar putea fi implementate de către administrația locală, companii și universități.

Street Food pe Molnar Piuariu

Înainte ca Primăria municipiului Cluj-Napoca să investească în studii de specialitate pentru transformarea permanentă a străzii, am vrut să testăm reacțiile vecinilor la un posibil viitor proiect de pietonalizare.

Pârâul nostru de La Terenuri

Am vrut să creăm cadrul prin care vecinii din zona pârâul Calvaria – La Terenuri ne pot arăta cum ar utiliza spațiul comun și ar petrece mai mult timp în cartiere dacă ar avea bani, specialiști și autorizații la dispoziție.

Verde pe Canalul Morii

Grupul de inițiativă pentru zona Parcului Farmec- Canalul Morii a testat timp de o lună modalități prin care s-ar reduce deplasările spre centrul orașului îmbunătățind modul în care ne petrecem timpul în cartierul Mărăști.